Skupinka mladých ľudí spoločne vykrádala opustené stavby a chatky

12.03.2013 Bratislava

Bratislava - Poverený policajt vzniesol dňa 11.03.2013 obvinenie osobám 23 ročnému Michalovi V. z okresu Pezinok, 24 ročnej Erike Š. z Nitry, 24 ročnému Andrejovi M. z Bratislavy z prečinu krádeže v štádiu pokusu. Obvinené osoby sa po vzájomnej predchádzajúcej dohode v nočných hodinách na prelome dní 23.11.2012 a 24.11.2012 pokúsili vlámať do prevádzky zaoberajúcej sa čistením kobercov v pasáži obchodného centra na Rustaveliho ulici v Bratislave. Nakoľko sa im nepodarilo vniknúť do priestorov prevádzky, spôsobili jej majiteľovi škodu vo výške 160,-€. Škoda krádežou nevznikla žiadna. Poverený policajt vzniesol dňa 11.03.2013 obvinenie 37 točnému Martinovi K. z Bratislavy z prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinený Martin K. po predchádzajúcej dohode s osobami Michalom V., Erikou Š. a s ďalšími dvoma osobami vykonali v presne nezistenom čase (niekedy medzi 24.12.2012 až 05.01.2013) vlámanie do betónovej pivnice v záhradkárskej osade v Rači, kde odcudzili elektrocentrálu, kovový fúrik a rôzne iné veci. Následne vnikli do priľahlej šachty a drevenej chatky, kde taktiež odcudzili elektrocentrálu, benzínovú kosačku, krovinorez a rôzne iné záhradkárske pomôcky. Konaním páchateľov tak majiteľovi vznikla krádežou škoda vo výške 1.360,-€ a poškodením 400,-€.
Spolu s Michalom V. a ďalšou osobou ďalej vykonali dňa vlámanie do prístavby rodinného domu na Ihriskovej ulici 24 ročnému Andrejovi M. z Bratislavy. Obvinený Andrej K. v Bratislave. Z prístavby následne odcudzili 4 ks plastových boxov, rôzne druhy mrazeného mäsa a potravín, kovový gril a kosačku. Svojim konaním tak spôsobili krádežou škodu vo výške 850,-€.
Ďalší obvinený 24-ročný Andrej sa po predchádzajúcej vzájomnej dohode spolu s obvineným Michalom V. rozhodli vykonať vlámanie do neobývaného rodinného domu na Trávnej ulici v Bratislave. Následne z jednej z miestností rodinného domu odcudzili kovový radiátor, ktorý vyhodili z okna na pozemok. Radiátor nakoniec nechali na zemi predmetného pozemku. Svojim konaním tak spôsobili škodu vo výške 70,-€.
Obvineným osobám tak po preukázaní viny hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody až na dva roky. V súčasnosti sú osoby stíhané na slobode.
 

Vyberte región